LA architects Logo

Bollington Health & Leisure

Client: Competition Line UK

Location: Bollington

 

 

 

 

 

 

Bollington Leisure Centre, designed and constructed over 30 years ago, recently came under community pressure to increase its facilities and provide safer outdoor sports areas. 

The proposed extension, designed as a long, elegant and sophisticated structure, masking the Centre’s existing blank and oppressive brick wall, is to refurbish and expand the existing fitness suite, and provide new spin and healthy living studios that overlook the adjoining sports pitches; the new glass façade allowing natural daylight to permeate the existing building, and providing covered spectator viewing within its structure. 

Works also incorporate new disabled access including a lift, and redevelopment of the existing changing areas to meet the needs of the community.