LA architects Logo

Pancras Square Leisure, Kings Cross

Client: London Borough of Camden

Location: Pancras Square, Kings Cross

Completed: 2014 

Awards:  Inaugural Construction Industry Council Inclusive Environment Award 2016 | RIBA London Regional Award 2015 | RIBA London Sustainability Award 2015 | BREEAM Awards 2013 winner | SPACES (formerly SCALA) Awards 2015 - Highly Commended for the Civic Building of the Year 

 

 

 

 

Part of the London King’s Cross redevelopment project, Pancras Square Leisure is located within Camden Council’s new community hub building.  Occupying its two lower floors, the leisure centre includes a 25m pool and moveable floor, learner and play pools, fitness suite and two studio spaces, which combine with an access centre and library above, to provide new state-of-the-art public facilities for the local community. 

The design focuses on bringing light and views into the centre to enliven each space and connect it to the wider site. Click here to take a tour of the fitness suite or here for a peek at the pools with Google Virtual Tours.

The building achieved BREEAM Outstanding, a first for a UK leisure centre, and is a featured as a case study on the BREEAM website